UZ Vridne ruke na 10. ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva

Od 3. do 9. srpnja 2022. godine, u planinarskom domu Dvorac Stara Sušica, održavala se 10. ljetna škola učeničkog zadrugarstva. Tijekom trajanja Ljetne škole održavale kreativne radionice koju su vodile voditeljice iz Zadarske županije – Željkica Aralica, UZ Vridne ruke, PPVŠ Stanka Ožanića iz Zadra, Ljljana Kadija Pulić, UZ Đardin, OŠ Sveti Filip i Jakov te djelatnici HUUZ-a. Tijekom šest dana djeca djeca su usvajala nova znanja i vještine na kreativnim radionicama: pletenje narukvica, izrada privjesaka, oslikavanje majica i torbi, izrada ukrasa od modelarske šperploče i ukrašavanje pirografijom, izrada vješalica za ključeve te radionica hrane ‘Zdravo, a slatko’.

Sveukupno je sudjelovalo 26 učenica, članica učeničkih zadruga iz osnovnih i srednjih škola Zadarske županije. Zadnjeg dana Ljetne škole održana je velika izložba na kojoj su učenice predstavile sve što su naučile i radile tijekom trajanja Škole, a sva stečena znanja i vještine moći će prenijeti u svoje učeničke zadruge.

Od naših učenica, sudjelovale su učenice 1. i 2. razreda (smjer poljoprivredni tehničar- fitofarmaceut) Leonarda Pedisić, Meri Marcelić, Sara Ražov, Kristina Grganović, Marcela Lemić, Maria Župan, Lauta Klarić Soldo i Klara Žagar, u pratnji voditeljice UZ Vridne ruke, nastavnice Željkice Aralice.

Osim sudjelovanja na radionicama, učenice su obišle i prirodne i kulturne znamenitosti Gorskog kotara: šetnicu ‘Plodovi gorja’, Popovićev mlin u Delnicama i Centar velikih zvijeri, izletište Lokve te Ivaninu kuću bajki, multimedijalni i interaktivni muzej bajki.

Više možete pogledati na stranici Hrvatskog saveza učeničkih zadruga: https://huuz.hr/10-ljetna-skola-ucenickog-zadrugarstva-stara-susica-2022/

09/08/2022

 

Share This: