- Obavijest o podjeli svjedodžba/potvrda o položenim ispitima jesenskoga roka državne mature u šk. god. 2019./2020.
- Jesenski rok državne mature: prigovori
- Obavijest za maturante: potvrde o položenim ispitima
- Obavijesti za maturante
- Državna matura: nove obavijesti
- Državna matura: izmjena sadržaja ispitivanja i rokovi
- Besplatni probni ispiti drzavne mature
- Upute za učenike (završni razredi)
- Prijave ispita državne mature u ljetnom roku šk. god. 2019./20.
- Kratki priručnik za Državnu maturu
- Mobilnost na daljinu: rezultati natječaja
- Svjetski dan tuberkuloze
- Svjetski dan osoba s Down sindromom
- Natječaj za mobilnost na daljinu
- Natječaj “Struka bez muka” – konačni rezultati
- Povezanost imuniteta i prehrane: savjeti nutricionista
- NATJEČAJ: ERASMUS+ Tradicionalna zanimanja u suvremenom okruženju
- Odgođeno putovanje u Portugal!
- Odluka o odabiru
- Rezultati natječaja: ERASMUS+ “Know for Tomorrow”
Kontakt
- Tel: +385 23 316 044
- Tel: +385 23 315 668
- Fax: +385 23 316 044
- tajnistvo@ppvs-ozanic.hr
- racunovodstvo@ppvs-ozanic.hr
- psiholog@ppvs-ozanic.hr
- ravnateljica@ppvs-ozanic.hr
- voditelj@ppvs-ozanic.hr
- knjiznica@ppvs-ozanic.hr
- skola@ppvs-ozanic.hr
Korisni linkovi
Informacije za učenike
Kalendar 2020./2021.
Nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine, odnosno 25. svibnja 2021. godine za učenike završnih razreda srednje škole.
Prvo polugodište traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine.
Drugo polugodište traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021. godine, a za maturante do 25. svibnja 2021. godine.
Škrinjica zdravlja
VODIČ ZA ZDRAVU PREHRANU
- VOĆE I POVRĆE – 5 serviranja voća i povrća svakodnevno
- KRUH I ZAMJENE– birajte cjelovite žitarice s više vlakana
- MAHUNARKE, RIBA, MESO, JAJA – više mahunarki, 2x ribe tjedno, manje crvenog mesa
- MLIJEKO I ZAMJENE – birajte mliječne proizvode s manje masti i šećera
- ULJA I MASTI – birajte nezasićene izvore, u manjim količinama
VODA: pijte 6-8 čaša dnevno i ograničite unos voćnih sokova
NAPOMENA: Slatkiše i grickalice konzumirajte rijetko, u malim količinama
PREHRANA KOD DIJABETESA:
Riječ je o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani, prilagođenoj potrebama, mogućnostima i navikama oboljelih.
Osnovna načela dijabetičke prehrane su:
- kontrolirani energetski unos hrane
- osigurati optimalan unos makronutrijenata – ugljikohidrati: 45 – 60 % energetskog unosa – bjelančevine: 12 – 20 % energetskog unosa – masti: do 35 % energetskog unosa
- uzimati 5 do 6 manjih obroka dnevno
- osigurati raznovrsnost i uravnoteženost namirnica
- preferirati složene ugljikohidrate (škrob), dijetna vlakna, biljne masnoće, cjelovite namirnice, dosta svježeg povrća i voća
- isključiti koncentrirane ugljikohidrate, životinjske masnoće, rafinirane namirnice, alkohol
- težiti idealnoj tjelesnoj težini
- redovita i primjerena tjelesna aktivnost
Anketa
Trenutno nemaanketa