30. smotra učeničkih zadruga RH- Vinkovci 2018.

Od 11. do 14. listopada 2018. u Vinkovcima je održana 30. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja. U dvorani “Barun Trenk” svoje je proizvode prezentiralo 78 najboljih učeničkih zadruga iz 21 županije iz Hrvatske i jedna iz inozemstva. Isto tako, u programu Smotre 8 učeničkih zadruga prezentiralo je svoje istraživačke radove te je održano 14 pokaznih kreativnih sudionika i posjetitelje.

Temeljem dosadašnjih postignuća i vrednovanja na županijskoj smotri (osvojeno prvo mjesto), naša učenička zadruga “Vridne ruke” prezentirala je proizvode s temom “Keks Donat – okusi Zadra”. Učenice 3. b razreda, Lorena Nimac i Ivana Kristić, obučene u narodne nošnje Ravnih kotara i mjesta Ugljana, zajedno s mentoricom Melitom Ivanac, Antom Gospićem, voditeljem voćarske sekcije i Željkicom Aralicom, voditeljicom učeničke zadruge “Vridne ruke”, predstavile su našu zadrugu i proizvode.

Odlazak u Slavoniju, naše učenice i profesori su iskoristili i za posjetu Vukovaru prilikom povratka iz Vinkovaca.

Kako je izgledalo u Vinkovcima, na tom festivalu stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih, možete pogledati u galeriji fotografija i na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/ppvsozanic/?__tn__=kC-R&eid=ARC4_Nu7cLbLNJNVoLm7ZOaxnfN7PK_PXBJz7Br6E5vZmsmxFj-VAoI2eI5zmEfR4w_42yiRViYg4fme&hc_ref=ARTs7-B2DJy7AWgA5uXwnQTJoo5A7lA9athqAdiLEKj8ASwnzhUqKy2G6lgn90Ux9hs&fref=nf

10/18/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: