Amaterska revija pasa 2023.

U petak, 2. lipnja 2023. održana je šesta Amaterska revija pasa “Daj šapu”. Da podsjetimo, Amaterska revija pasa namijenjena je vlasnicima pasa mješanaca kako bi se pokazala sva ljepota i raznovrsnost čovjekova najboljeg prijatelja. Učenici odabiru Njušku godine, kao i drugo i treće mjesto, a za dobre nagrade natjecateljima pobrinuo se glavni sponzor Pet Club Zadar d.o.o., s iznosima: 200 eura za 1. mjesto, 100 eura za 2. mjesto i 70 eura za 3. mjesto.

Škola već godinama surađuje sa Skloništem za životinje Privlaka čiji djelatnici dovode nezbrinute pse u njihovoj skrbi kako bi sudjelovali u posebnom dijelu Revije prilikom izbora Miss i Mister azila i pospješili njihovo udomljavanje.

Svrha Revije i organizacija

Revijom se želi podsjetiti javnost na brigu, prava i zaštitu kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Kao i svake godine, PPVŠ Stanka Ožanića surađuje s lokalnim azilima koji u posebnom dijelu revije dovode nezbrinute pse koji su trenutno u njihovom smještaju. Time se želi upoznati sugrađane na mogućnosti ukoliko su u potrazi za kućnim ljubimcem i  dodatno potaknuti na udomljavanje nezbrinutih pasa. Organizatori su učenici veterinarskog smjera 3. c razreda, knjižničarka Vesna Milanja i nastavnica Marijana Božina. Voditelji su ove godine bili Rino Gulan (2. c) i Marija Harangozo (1. c) pod mentorstvom nastavnice Sanje Mrkić. Suradnici i volonteri u Reviji su bili učenici 1. i 2. c razreda i nastavnica Sayonara Mršić. Za keksiće za pse su se pobrinule nastavnica Marijana Božina i Zorka Kokić, a nastavnica Maja Žunić je sa svojim učenicima veterinarskog smjera izradila torbe za pobjednike. Za slastice su se pobrinuli učenici prehrambenog smjera i nastavnica Katica Nekić, a za dekoracije su zaslužni učenici poljoprivrednog smjera i nastavnica Silvija Jusup. Svi proizvodi koji su se nudili na Reviji (uz dobrovoljni prilog) izrađeni su od učenika učeničke zadruge Vridne ruke, a prikupljena sredstva namijenjena su Skloništu za životinje Privlaka. 

Ove je godine na Reviji sudjelovalo preko 20 pasa mješanaca koji su se natjecali za titulu Njuška godine 2023. i 8 mješanaca iz Skloništa za životinje Privlaka koji su sudjelovali u izboru za Miss i Mister azila. 

Dobitnici

Njuškom godine 2023. proglašena je Moka, mješanka ovčarske skupine pasa i ovo joj je drugo sudjelovanje na Reviji. Vlasnica Nikolina Perić za Moku kaže kako je draga i umiljata mješanka ovčara koja svakog osvoji svojim toplim pogledom i dobroćudnom naravi. Drugo mjesto osvojio je Ozzi, koji je oduševio učenički žiri trikovima koje izvodio na naredbu svog vlasnika Nicholasa Triozzia. Treće mjesto osvojila je Kala, a vlasnik Emil Grbin je sudjelovao svaku Reviju do sad, ali s drugim psom. Kala je udomljeni mješanac hrvatskog ovčara i border collia, druželjubiva i razigrana.  

Za Miss azila odabrana je Blondie, štene koje će biti u tipu retrivera/labradora, a koja je na skrbi Skloništa za životinje Privlaka zajedno sa cijelim leglom. Za Mistera azila učenici su odabrali Antu, a iz Skloništa poručuju kako je Ante je jedna velika maza, iznimno nježan i umiljat, obožava šetnje i društvo ljudi.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim natjecateljima i čestitamo pobjednicima!

 

 

Share This: