Amaterska revija pasa: našli smo Njušku godine!

U petak, 31. svibnja 2019., ispred Škole, s početkom u 17,30 sati održana je druga Amaterska revija pasa, u organizaciji Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića i u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije, Zadarskom županijom, azilima za napuštene životinje iz Zadra i Privlake. Glavni sponzor revije  i ove je godine bila zadarska firma PET CLUB D. O. O.

U realizaciji Revije sudjelovali su učenici veterinarskog smjera, zajedno sa svojim profesoricama Marijanom Božinom i Sayonarom Mršić (izrada psećih kolačića, povjerenstvo Revije), knjižničarka Vesna Milanja (marketing, prijave), profesorice Valentina Prtenjača i Branka Vulić (scenografija), profesorica Sanja Mrkić (hodogram, scenarij), učenice Ana Antunović i Lorena Nimac (voditeljice), knjižničar pripravnik Marin Špadić (ozvučenje) i ravnateljica Jelena Gulan (koordinator, dodjela nagrada).

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, ove godine Revija je održana sat kasnije (zbog vrućine) na zadovoljstvo sudionika i posjetitelja. Učenici i profesori poljoprivrednog smjera uredili su vanjski prostor za natjecatelje, a veterinarski smjer pripremio je zdrave kolačiće za sve sudionike. U događaju je sudjelovao sveukupno 51 pas mješanac, od čega ih je 12 bilo iz spomenutih azila.

Cilj Revije je ostao isti kao i prošle godine: podići svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Kako je već napomenuto, ove je godine stavljen poseban naglasak na udomljavanje kako bi pomogli na našim četveronožnim prijateljima iz spomenutih azila da pronađu svoj sretan dom.

Što se tiče pobjednika, za Njušku godine izabran je Bepo, naš prošlogodišnji natjecatelj, koji je i sam udomljen iz zadarskog azila. Prvu nagradu u iznosu od PET CLUB poklon bona od 1000,00 kn vlasnici su donirali zadarskom azilu, što je duh kakav smo se i nadali da ćemo postići. Druga nagrada pripala je kujici Nyli, a treće mjesto zauzeo je Benny, također prošlogodišnji natjecatelj. Za naše azilske prijatelje birale su se i titule Miss i Mistera azila, koje su ove godine osvojili veliki i šarmantni mješanici iz zadarskog azila Tia i Kato.

Ovim putem zahvaljujemo prvenstveno natjecateljima i vlasnicima što su se odazvali u tako velikom broju i podržali našu akciju. Isto tako, zahvaljujemo Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Zadarskoj županiji i sponzoru PET CLUB D. O. O.

Nadamo se da je neki budući vlasnik na našoj Reviji pronašao svog budućeg najboljeg prijatelja i vidimo se iduće godine u još boljem izdanju!

Više slika s Revije možete pogledati na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/ppvsozanic/

06/13/2019

Share This: