Drugi sastanak u sklopu projekta Apprenticeship HUB

Drugi transnacionalni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta “Apprenticeship HUB” čiji je nositelj AGRRA, održan je 1. i 2. kolovoza 2019. godine u Ateni, Grčka. Sastanku je prisustvovala i predstavnica naše škole profesorica Bruna Bišćan, a domaćin sastanka bio je projektni partner IN.A.S.O.-Paseges.
Tijekom dvodnevnog sastanka, sedam projektnih partnera raspravljalo je o upravljanju, provedbi, komunikaciji i osiguravanju kvalitete “Apprenticeship HUB” projekta.
U prethodnih sedam mjeseci provedbe projekta, partneri su svoje napore usmjerili ka aktivnostima vezanim uz pronalazak i analizu primjera dobre prakse u sustavu naukovanja, kao i procjene postojećeg stanja u uključenim zemljama.
Tema sastanka bila je razvoj modela Centra za naukovanje koji bi svoje svakodnevne aktivnosti mogao obavljati neometano. Uz analizu dokumentacije te već dostupne literature, istraživanje provedeno tijekom proljeća ove godine obuhvaćalo je i intervjue sa zainteresiranim dionicima u svakoj partnerskoj zemlji. Rezultati istraživanja te zaključci i preporuke izvučene na temelju istog bit će uskoro objavljene na web stranici projekta te dostupne na engleskom, hrvatskom, talijanskom, grčkom i mađarskom jeziku.
Predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-e, kao projektni koordinatori rukovodili su cjelokupnim procesom istraživanja koji će poslužiti kao temelj za daljnje projektne aktivnosti te za stvaranje modela Centra za naukovanje. Dakle, model Centra za naukovanje će se temeljiti na lokalnim potrebama i na usporedbi dobrih praksi u međunarodnim okvirima.

08/07/2019

Share This: