Državna smotra LiDraNo 2024.

Ove je godine u Vinkovcima održana Državna smotra LiDraNo, u razdoblju od 24. do 26. travnja 2026. godine. Državna smotra LiDraNo je smotra odabranih radova u literarnom, dramsko- scenskom i novinarskom izrazu učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Smotre osnovnih i srednjih škola se u načelu održavaju odvojeno. Državno povjerenstvo prosuđuje predložene radova sa županijskih razina u svojim kategorijama i poziva na državnu smotru učenike koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove i izvedbe u određenom izrazu. 

Škola domaćin ovogodišnje Smotre bila je Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci, a sudjelovalo je 238 sudionika, 226 učenika, 112 mentora i 38 članova Državnog povjerenstva. 

Predstavnica naše škole koja se ove godine uspješno plasirala svojom zanimljivom i kvalitetnom izvedbom u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza je učenica 2. C razreda Marija Harangozo, u mentorstvu nastavice Sanje Mrkić. Na pozornici Gradskog kazališta Joza Ivakić, pred Državnim povjerenstvom i mnogobrojnom publikom, Marija je svojim monologom pokazala sve kvalitete zbog kojih je pozvana na Smotru: pravilnu dikciju, inovativnost u pristupu, zrelost u izvedbi i urođen glumački potencijal. 

Učenica Marija i mentorica Sanja imale su vrijedno iskustvo i čast poslušati stručno mišljenje predstavnika Državnog povjerenstva za dramsko- scenski izraz, a boravak u Vinkovcima iskoristile su za druženje i nova poznanstva, upoznavanje znamenitosti grada i uživanje u predivnom slavonskom pejzažu. 

Ovim putem još jednom čestitamo Mariji i mentorici Sanji na ovom iznimnom uspjehu!

05/03/2024

 

 

Share This: