Kandidati za izbor Miss i Mister azila

Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, već petu godinu zaredom organiziraju Amatersku reviju pasa „Daj šapu!“ u kojoj sudjeluju psi mješanci i psi iz skloništa „Privlaka“. Suorganizatori su Zadarska županija i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Cilj Revije je uvijek isti: podići svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Isto tako, učenici i nastavnici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića se trude potaknuti građane koji su u potrazi za kućnim ljubimcem na udomljavanje nezbrinutih pasa suradnjom sa skloništem za pse „Privlaka”.

Najgore je biti pas koji je odrastao u kući s obitelji, odgojen i naviknut na ljude. Onda, jednog dana svi te ostave, postaneš suvišan. Lutaš ulicama, ljudi te zaobilaze, a druge ulične njuškice također ne prihvaćaju novu konkurenciju za hranu. A tebi nikako nije jasno gdje su sad tvoji ljudi, zašto te svi odbacuju, pa naivno čekaš svoje ljude da se vrate. Siguro će doći… dok tražiš zaklon u kišnoj noći prisjećaš se sigurnosti doma, tople košare koja je nekad bila samo tvoja. I tako prolazi vrijeme, a nitko se ne vraća po tebe. I koliko god vremena prošlo, sve bi im oprostio, sve dane čekanja, nesigurnosti i straha jer pseće srce drugačije ne zna!

To je priča svake napuštene životinje. Zato volite svoje kućne ljubimce i ne ostavljajte ih, a ukoliko tražite svog kućnog ljubimca, imate širok izbor iz onih potrebitih koji bi bili jako zahvalni kad biste ih udomili.

Vezano uz sve navedeno, u našoj galeriji možete pogledati neke od pasa iz skloništa “Privlaka” koji su u potrazi za toplim domom te se nadamo da će ga uskoro i pronaći:

Share This: