Međužupanijska smotra učeničkih zadruga u Zadru

 

U petak 15. travnja 2016. u Zadru na Narodnom trgu održana je Međužupanijska smotra učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije. Škola domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Zemunik. Sudjelovalo je 18 učeničkih zadruga, i to 12 iz Zadarske županije i 6 iz Šibensko-kninske županije. Cilj učeničkih zadruga je potaknuti radne navike i poduzetničke vještine učenika uključujući odgovornost, inovativnost, kreativnost i samostalnost. Bilo je mnogo zanimljivih radova i proizvoda na štandovima, a najviše me se dojmila zadruga “Điran” Osnovne škole Šime Budinića sa svojim proizvodima: balzamom za suhu kožu, maslinovim uljem i tekućim sapunom.

Naša škola se predstavila s proizvodima koje su napravili naši učenici, članovi učeničke zadruge  “Vridne ruke”. Na našem štandu su se mogli naći: sapuni od lavande, čips od jabuke, sirup od grejpa, sirup od maraške, marmelada od naranče, džem od smokava, limuncini, arancini, čuvarkuća, dalmatinski kolač, spare te kolačići „Donat“ s okusom višnje, meda i rogača. Sa smotre smo se vratili kao pobjednici – osvojili smo prvo mjesto! To znači da ćemo se sa svojim proizvodima predstaviti na državnoj smotri koja će se održati u Zagrebu u svibnju.

Na smotri su rad i aktivnosti naše zadruge prezentirale učenice Ana-Marija Maruna i Matea Šimić iz 2.b razreda koje su ujedno na licu mjesta demonstrirale šivanje spare, te voditeljica učeničke zadruge, profesorica Željkica Aralica.

Izvješće pripremila: Diana Fabijanić, 2.b

????????????????????????????????????

DSC_0861 DSC_0856 DSC_0848 DSC_0847 DSC_0846 DSC_0845 DSC_0844 DSC_0843 DSC_0840 DSC_0838 DSC_0830 DSC_0869 DSC_0868

 

Share This: