Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa (šećerne bolesti),na Narodnom trgu uz Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, Zadar Petak, 13.studenoga 2015.

U povodu Svjetskog dana dijabetesa, 14. studenoga,

pozivamo vas u petak, 13. studenoga, od 10 do 12 sati, na Narodni trg, gdje će učenici trećeg razreda, smjera  tehničar nuticionist, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar, zajedno s profesorima obilježiti Svjetski dan dijabetesa. Oni će predstaviti svoje zdrave proizvode: čips od jabuke, čips od buće, kotunjadu, žele od dunja, namaz od slanutka i namaz od buće.Ovom akcijom učenici žele potaknuti građane da povečaju zastupljenost zdrave hrane u svojoj svakodnevnoj prehrani. Žele istaknuti dobre prehrambene navike, važnost doručka te dostupnost zdrave hrane tijekom cijelog dana. Zdravim doručkom se smanjuje dugoročan rizik od razvoja šećerne bolesti-dijabetesa. Osobe koje redovito doručkuju su mnogo aktivnije i produktivnije, kako mentalno tako i tjelesno.

 

U utorak,17. studenoga u 18 sati, održat će se predavanje na temu Dijabetes i škola u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u organizaciji udruge Cukrići – Zadar(Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Zadar.Predavač je dr.med. Neven Milić iz Opće bolnice Zadar. Predavanje je namijenjeno profesorima  srednjih škola, djelatnicima stručnih službi i svima koji se u radu u školi susreću s djecom oboljelom od dijabetesa tipa 1.

 

Share This: