Projekt “Uključi se knjigom”

Učenice 1. d razreda, smjera pomoćni cvjećar,  Leona Goić i Valentina Čisar, već par mjeseci sudjeluju u scensko likovnim radionicama postavljanja scenografije za Festival dječjih klapa 2022., u sklopu projekta “Uključi se knjigom”.

Projekt „Uključi se knjigom“ otpočeo je 15. veljače 2021. godine. Vodeći partner Gradska knjižnica Zadar potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (UP.02.1.1.12.0026) za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom. Provedbom projekta osigurat će se novo vozilo te proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar.

Naše učenice su zajedno s ostalim polaznicima scenografsko – likovnih radionica pridružile  voditeljima Barbari Ivković Cikač, mag.art, prof. likovne kulture i Borisu Cikaču, mag.art, prof. likovne kulture u postavljanju scenografije za Festival dječjih klapa 2022. Festival je ove godine dijelom financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Projekt “Uključi se knjigom”.

06/06/2022

Share This: