Rijetke i ugrožene životinjske vrste u Hrvatskoj

Tijekom šk.g. 2022./2023. učenici 2.c i 3.c razreda, smjer veterinarski tehničar, pod mentorstvom nastavnica Snježane Zubčić, prof., Tamare Narančić, prof. i Sayonare Mršić, dr.vet.med., provode školski projekt Rijetke i ugrožene životinjske vrste u Hrvatskoj.
Cilj projekta je pozitivno utjecati na cjelokupni jezični razvoj učenika i razvoj njihove višejezične kompetencije, osposobiti učenike za samostalnu i učinkovitu komunikaciju na
stranom jeziku s naglaskom na komunikaciji u okviru struke, primijeniti inovativna i kreativna rješenja te objasniti važnost uspostavljanja prirodne ravnoteže.

U sklopu projekta učenici su sastavljali kratke tekstove na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku o ugroženim i rijetkim životinjama u Hrvatskoj, odabirali fotografije životinja, vodeći računa o autorskim pravima, te su na kraju izradili kalendare s tekstovima na njemačkom i talijanskom jeziku (učenici 2.c razreda), kao i na engleskom jeziku (učenici 3.c razreda). Kalendari su izrađeni u digitalnom alatu Canva, a potom su i tiskani. U izradi je korišten i alati QR App, te alati LearningApps i Mal-den-code za uvježbavanje vokabulara i izradu radnih listića. Tiskani kalendari i plakati su izvješeni u učionicama.

Projekt je predstavljen na Aktivu nastavnika hrvatskog i stranih jezika i na Danu otvorenih vrata škole. Za tu prigodu je izrađen kviz na temu rijetkih i ugroženih životinjskih vrsta u Hrvatskoj u alatu Learning Snacks. Kviz je prezentiran posjetiteljima škole, a prezentaciju su izveli učenici 3.c razreda u pratnji nastavnice.

Izvješće izradile:
Tamara Narančić, prof. i Snježana Zubčić, prof.

 

Share This: