Sudjelovanje u projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija- Hrvatska

Povjerenstvo za odabir prijava na Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Pilot projektu „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska“ predložilo je 4 srednje škole s područja 8 prihvatljivih županija Republike Hrvatske za sudjelovanje u Pilot projektu „ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska“ koji će se provoditi u školskoj godini 2021./2022.

Škole odabrane za sudjelovanje u Pilot projektu sudjelovat će u provedbi interdisciplinarnog obrazovnog programa namijenjenog svim vrstama srednjih škola na području osam županija uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, usmjeren građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Riječ je o eksperimentalnom projektu kojemu je glavni cilj uključiti hrvatske i talijanske srednje škole u praćenje projekata odabranih u okviru Interreg programa prekogranične suradnje. Pilot projektom povezat će se parovi talijanskih i hrvatskih škola koji će pod vodstvom nastavnika/ca pratiti isti projekt odabran u okviru Interreg programa prekogranične suradnje, a svoje će istraživanje projekta predstaviti kroz kreativni završni rad.

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa i prijedloga Povjerenstva za odabir prijava, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak donijela je odluku kojom odobrava uključivanje u Pilot projekt ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska za 4 škole u Hrvatskoj:

  1. Dubrovačko-neretvanska županija: Gimnazija Dubrovnik
  2. Karlovačka županija: Srednja škola Duga Resa
  3. Istarska županija: Srednja škola Buzet
  4. Zadarska županija: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar

Voditeljice projekta za PPVS Ožanić su Bruna Bišćan i Vesna Milanja.

Veselimo se suradnji s našim talijanskim susjedima!

 

 

Share This: