Učenici i profesori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar organizirali rezidbu maslina na okućnici osnovne škole Krune Krstića u Arbanasima

Učenici i profesori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar organizirali rezidbu maslina na okućnici osnovne škole Krune Krstića u Arbanasima

Nakon rezidbe uslijedilo je i predavanje o uzgoju maslina te proizvodnji maslinovog ulja, 10. ožujka 2015.

 

danas su učenici 4. a razreda Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar zajedno s profesorima održali praktični dio nastave, rezidbu maslina na okućnici osnovne škole Krune Krstića, u Arbanasima.

 

Ovo je još  jedan uspješan primjer dobre suradnje i partnerstva među školama u Zadarskoj županiji. U rezidbi su sudjelovali učenici četvrtog a. razreda Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar, smjera Opći poljoprivredni tehničar koji u kurikulumu imaju praktični rad na terenu. Uz učenike praktičnu nastavu su izvršavali i profesori te učenička Zadruga osnovne škole Krune Krstića s učenicima 8. razreda.

Učenici srednje i osnovne škole sa zanimanjem su pratili kako se odvija rezidba maslina te su neki od učenika osmog razreda pokazali interes za upisom u Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića Zadar.

 

Nakon rezidbe maslina u knjižnici osnovne škole Krune Krstića uslijedila je prezentacija koju su održale profesorice, Valentina Prtenjača o uzgoju maslina a Anastazija Milardović o proizvodnji maslinovog ulja.

Ova akcija je ujedno i jedna od aktivnosti europskog projekta SEECEL u kojem sudjeluje i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar. U sklopu europskog projekta SEECEL učenici se uče poduzetništvu a rezidba maslina i općenito rezidba voćaka je bitna vještina o kojoj u konačnici ovisi urod plodova na stablu. Učenici nakon završene Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića ovladat će i tim vještinama, postati stručnjaci te će imati  mogućnost samozapošljavanja obavljajući djelatnost rezidbe.

 DSC_0198DSC_0199DSC_0200DSC_0201DSC_0202DSC_0205DSC_0206DSC_0207DSC_0208DSC_0210DSC_0211DSC_0212

 

Share This: