WorldSkills Croatia 2021. – srebrna medalja za Agro i Pekarstvo!

Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021. održavalo se u periodu od 11. – 13. svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu. WorldSkills Croatia je natjecanje koje okuplja velik broj učenika strukovnih zanimanja iz cijele Hrvatske koji na Zagrebačkom velesajmu imaju priliku pokazati svoje vještine i natjecati se u više od 40 disciplina.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra je bila ponovno domaćin u dvije discipline Agro i Cvjećarstvo, kao i natjecatelji u dvije discipline, Agro i Pekarstvo.

Mikula Martinović, maturant smjera Poljoprivredni tehničar – opći, pod vodstvom svog mentora, nastavnika Ante Gospića, osvojio je zavidno 2. mjesto u disciplini Agro.

Barbara Ćustić, maturantica smjera Pekar,  pod mentorstvom nastavnika Mira Sorića, osvojila je također visoko 2. mjesto u disciplini Pekarstvo.

Tri dana natjecanja na WorldSkills Croatia je uvijek poseban doživljaj za sve sudionike. Škole domaćini osnažuju svoj timski rad i organizacijske sposobnosti, nastavnici međusobno izmjenjuju iskustva i primjere dobre prakse, a učenici razvijaju svoje stručne sposobnosti i druže se s najboljim učenicima drugih škola.

U našoj školi natjecanje WorldSkills Croatia je od posebnog značaja jer smo svjesni vrijednosti ovakvog tipa natjecanja i za njega se posebno i planski priprema. Strukovne vještine su osnova gospodarstva i potrebno je stalno i aktivno promicanje, što se i realiziralo na najatraktivniji mogući način u zadnja tri dana na Zagrebačkom velesajmu.

Čestitamo svim sudionicima, organizatorima, povjerenstvima, mentorima i kolegama na sudjelovanju, a najviše čestitamo našim dragim učenicima Mikuli i Barbari na odličnom rezultatu!

05/14/2021

Share This: