WorldSkills Croatia 2022.

Prošli tjedan, od 10.- 12. svibnja 2022. u Zagrebu je održano državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia. U tri dana natjecanja učenici iz cijele Hrvatske natjecali su se u mnogim kategorijama, prema struci za koju se obrazuju.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića već je 5. godinu zaredom škola domaćin u disciplinama Agro i Cvjećarstvo. U organizaciji za Agro sudjelovali su nastavnici Valentina Prtenjača, Ante Gospić, Željkica Aralica, Filip Mandičić i Majda Kajtazović Mržljak. U organizaciji za Cvjećarstvo sudjelovali su nastavici Višnja Sikirić, Jelena Gulan, Silvija Jusup, Željka Kajmak i Vesna Milanja. Također, i ove godine se održavala radionica “Isprobaj svoju vještinu” koju su odradile volonterke, učenice 2. e razreda, smjer vrtlar, Rahela Marčina i Marija Paleka.

Što se tiče natjecatelja, Škola je sudjelovala u tri kategorije. U disciplini Agro se natjecala učenica 4. a razreda Ivona Galešić, pod mentorstvom razrednice Željke Kajmak. Učenica 4. c Olivera Cvjetanović, pod mentorstvom nastavnice Mirjane Božulić, a u pratnji nastavnice Žakline Šimunov, natjecala se ove godine u disciplini Veterina. Učenik 3. e razreda, smjer pekar, Leonardo Lupić, natjecao se u diciplini Pekarstvo, pod mentorstvom razrednice Zorke Kokić.

Rezultati

WorldSkills Croatia je zaista natjecanje posebnog karaktera, čija poticajna atmosfera donosi i najbolje od natjecatelja. Kao i svake godine, naši učenici su dali svoj maksimalan angažman kako bi ostvarili što bolje rezultate.

AGRO: Ivona Galešić – 4. mjesto

VETERINA: Olivera Cvjetan  – 7. mjesto

PEKARSTVO: Leonardo Lupić – 2. mjesto

Ovim putem čestitamo svim našim učenicima i njihovim mentorima na odličnim uspjesima na WorldSkills Croatia 2022., osobito Leonardu Lupiću i mentorici Zorki Kokić koji su nastavili neprekinuti niz osvajanja medalja za našu školu u disciplini Pekarstvo otkako je natjecanja. Isto tako, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom iznimnom događaju za strukovno obrazovanje.

Kako je bilo na natjecanju možete pogledati u galeriji fotografija i kratkom filmu: https://youtu.be/6_Xb3_r50Ac

05/18/2022

 

Share This: