WorldSkills Croatia 2024. – srebro iz Veterine!

Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024. održano je na Zagrebačkom velesajmu u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2024. godine. U tri dana trajanja natjecanja posjetitelji su imali priliku vidjeti oko 350 najboljih učenika svojih struka kako se natječu u 42 različite discipline. Na natjecanju je sudjelovalo preko 200 strukovnih škola iz cijele Hrvatske, a natjecanje je posjetilo preko 10 000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Tri domaćinstva: Agro, Cvjećarstvo i Veterina

Od osnutka ovog natjecanja 2019. godine, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića sudjeluje svake godine u natjecateljskom i organizacijskom dijelu. Ove godine nastavljamo s organiziranjem domaćinstva za tri discipline: Agro, Cvjećarstvo i Veterina.

U organizacijskom dijelu su sudjelovali nastavnici Valentina Prtenjača, Silvija Jusup, Ante Gospić, Miro Sorić, Petar Matak, Petra Nekić, Sayonara Mršić, Marijana Božina, Vesna Milanja i ravnateljica Jelena Gulan. Ove su godine sudjelovali i učenice volonterke Marcela Lemić, Leonarda Pedisić, Meri Pecotić i Đana Predovan koji su bile pomoć u domaćinstvima za discipline Cvjećarstvo i Veterina.

Natjecanje i rezultati

Što se tiče natjecateljskog dijela natjecanja, Škola je sudjelovala u tri discipline: Agro, Pekarstvo i Veterina. U tri dana trajanja natjecanja svi natjecatelji su imali zadatke raspoređene prema modulima te su se natjecali čitav dan, izuzev zadnjeg dana završnog zadatka. Rezultati:

Disciplina AGRO: učenik ANTE BULIĆ (4.a), mentor Petar Matak – 4. mjesto

Disciplina PEKARSTVO: učenica ANTONIA RODIĆ (2.e), mentorica Zorka Kokić – 6. mjesto

Disciplina VETERINA: učenik JURE BOŽIĆ (4.c), mentor Alenko Kovač – 2. mjesto

Od kad je ovog natjecanja, naši učenici su sudjelovali 4 puta, a ovo je do sad najveći uspjeh naših veterinarskih tehničara. Maturant Jure Božić pokazao je ozbiljnost i savjesnost u pristupu svim modulima, zajedno sa svojim bogatim iskustvom rada u obiteljskom OPGu, uspjeh nije mogao izostati. Maturant Ante Bulić vješto se snašao u svim zadacima dicipline Agro, a učenica Antonia Rodić je tek od lani pekarica, ujedno i najmlađa natjecateljica u svojoj disciplini.

Čestitamo svim našim učenicima na ovim izvrsnim rezultatima i zahvaljujemo im na predanosti!

Zahvaljujemo Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, organizaciji WorldSkills Croatia, svim članovima organizacije domaćinstava, članovima povjerenstva i volonterima, a posebno našim mentorima i učenicima na ovim iznimnim postignućima.

Više o ovom događaju možete pogledati na našoj FB stranici: WorldSkills Croatia zadnji dan

 

 

Share This: