Završna konferencija projekta “Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja” uz Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, Zadar. 18.4.2016

Danas , 18. travnja na Trgu Petra Zoranića u Zadru održala se je završna konferencija projekta „Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja“ uzPoljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, Zadar.

 

Na završnoj konferenciji predstavile su se aktivnosti i rezultati projekta, profesori i učenici Škole uz ostale sudionike i partnere na projektu. Predstavljena su slana i slatka jela s jagodama.  Također je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar promovirala upise u školsku godinu 2016./2017. Nastupio je i školski zbor Ožanić.

 

Ovim projektom osuvremenjen je školski kurikul za srednjoškolsko obrazovanje za smjer agroturistički tehničar u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića. Škola je osposobljena za interaktivan rad s učenicima primjenom suvremenih alata i metoda u praktičnoj i teoretskoj nastavi a podignuta je i razina kvalifikacije 25 učenika za povećanu konkurentnost na tržištu.

 

 

Projektne aktivnosti koje su ostvarene: Izrađen je novi kurikul za praktičnu nastavu kroz sve četiri godine strukovnog obrazovanja za agroturističkog tehničara sa svrhom implementacije kurikula u postojeći nastavni plan i program; Realizirana su studijska putovanja u Nizozemsku, Slavonski Brod i Kaštel Štafilić; Održane su edukacije za profesore: o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj općeg engleskog jezika, tečaj informatike i pedagoška dimenzija izrade, realizacije i vrednovanja školskog kurikula; Održane su edukacije za učenike:edukacija o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj poslovnih vještina i tečaj marketinški vještina; Posjećeno je agroturističko imanje u Zadarskoj županiji; Osmišljena su i pripremljena tri slatka i tri slana jela od jagoda; Provedena je analiza stvarnih potreba tržišta i kreiran je plan za buduće aktivnosti škole; Podignut je hidroponski sustav za uzgoj jagoda na otvorenom ispred škole i u zatvorenom prostoru na Babindubu.

 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada“ u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.

 

Na projektu je sudjelovalo pet projektnih partnera: nositelj projekta Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadarska županija, Grad Zadar, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda i Srednja škola braće Radić iz Kaštel Štafilića. Projekt je započeo u travnju 2015. godine i završava 20. travnja 2016. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.291.635,00 kuna.

 

 

 

Osuvremenjen i moderniziran školski kurikulum uz uvođenje hidroponskog uzgoja jagoda kao inovativne metode za razvijanje relevantnih strukovnih kompetencija profesora i učenika uz stručno usavršavanje profesora omogućit će korištenje novih metoda poučavanja kojima će se motivirati i animirati učenike za rad u grupama.

 

 

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

Jelena Gulan

Ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12966849_1721096028133962_1493477685_n 20160418_085258 (Large)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share This: