Početna konferencija projekta Perma- Horti

U utorak 31. srpnja 2018., s početkom u 10,00 sati, u prostoru Škole održana je početna konferencija projekta Perma-Horti- Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu.

Konferencija je započela uvodnom riječi ravnateljice PPVS Ožanića, mag. ing. Jelene Gulan koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je upravo PPVS Ožanić nositelj projekta, u skladu s tendencijama Škole za stalnim povezivanjem, djelovanjem i doprinosom Škole prema zajednici.

U nastavku je voditelj projekta, mag. ing. agr. Senad Salihović, viši stručni suradnik Odjela za razvoj i EU projekte Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, predstavio projekt prisutnima.

Nositelj projekta: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar

Partneri: Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji „Porat“, Sveučilište u Zadru, Osnovna škola Voštarnica – Zadar, „Nasadi“ d.o.o.

Područje provedbe: Zadarska županija

Razdoblje provedbe: 14. svibnja 2018. godine  –  13. svibnja 2020.

Ukupna vrijednost: 854.143,73 HRK

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Iznos potpore Europske unije: 854.143,73 HRK (nepovratna sredstva EU sredstva 100%)

Ciljane skupine:

-nezaposleni pripadnici ranjivih skupina kao što je definirano Strategijom razvoja ljudskih potencijala

-učenici/e osnovnih i srednjih škola

Ciljevi projekta: Doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada razvojem i provedbom inovativnog interdisciplinarnog programa osposobljavanja za poslove permakulturnog dizajna i urbane hortikulture i omogućiti učinkovitu provedbu županijske strategije razvoja ljudskih potencijala prilagodbom postojećih i uvođenjem novih obrazovnih metoda i sadržaja u partnerskim školama.

Nakon konferencije, svi posjetitelji su se družili uz prigodni domjenak. Ovim putem, još jednom zahvaljujemo na velikom odazivu i interesu.

Prezentaciju projekta Perma-Horti- Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu možete preuzeti ovdje: prezentacija projekta Perma Horti

Galeriju fotografija možete pogledati na Facebook stranici Škole: https://www.facebook.com/pg/ppvsozanic/photos/?tab=album&album_id=2287923181436446

07/31/2018

Share This: