Agroturistički tehničar

>> Nastavni plan za zanimanje agroturistički tehničar

Agroturistički tehničar zapošljava se u manjim ugostiteljskim objektima koji u djelokrugu svog rada imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane. U djelokrug spada:

Rad na poljoprivrednim poslovima svog gospodarstva – brine o ekološkom pristupu u uzgoju povrća, voća, stoke, …
Organizacija i briga o proizvodnji kvalitetne hrane (povrće, meso, mlijeko, riba, …), već prema djelatnosti;
Osmišljavanje prezentacije nacionalnih običaja, kulturne i povijesne baštine pojedinog dijela Hrvatske;
Planiranje, nabava i čuvanje živežnih namirnica
Sastavljanje jelovnika, organizacija pripreme hrane;
Surađuje s turističkim zajednicama i ugostiteljskim radnicima, uključuje se u sustav permanentnog usavršavanja.

U slijedećim tablicama sadržan je nastavni plan za agroturističkog tehničara: Nastavni plan za zanimanje agroturistički tehničar

Share This: