Državna matura: jesenski rok

JESENSKI ROK

– obavijest o prijavi ispita za učenike i sve ostale kandidate objavljeno je na mrežnim stranicama www.ncvvo.hr  i www.postani-student.hr

– učenici samostalno prijavljuju ispite od 23.07. od 12:00 sati do31.7.2021. do 12:00 sati

Pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti / peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok. – prijavljene ispite učenici mogu odjaviti samostalno prema naputku koji je objavljen na stranici Centra i Postani student – za jesenski rok moguća je i naknadna promjena ispita, promjena razine ispita i naknadna prijava ispita do 2.8.2021. – učenici koji prijave ispit položen u ljetnome roku, obveznici su plaćanja ispita   (ako prijave ispit obvezni ispit na drugoj razini također su obvezni platiti ispit) – ako učenik nije položio ispit koji je polagao u ljetnome roku, ne plaća ispit ako ga prijavi za jesenski rok – do 2.8.2020.do 23:59 sati je rok za plaćanje ispita. Uplate izvršene nakon roka neće se uvažiti jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati.

Dana 23.7. u 12 sati počele su prijave studijskih programa za jesenski upisni rok. Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon provedenih upisa ljetnog upisnog roka. S obzirom da na nekim visokim učilištima upisi još traju, visoka učilišta će naknadno označiti da provode prijave za upise u jesenskom roku.

Također, iz istih razloga je moguće naknadno mijenjanje kvota.

Rok za prijavu studijskih programa i promjene prioriteta je 16. rujan 2021.g. do 14:59. Visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe.

Melita Ivanac, ispitni koordinator

07/23/2021

Share This: