Prehrambeni tehničar

>> Nastavni plan za zanimanje prehrambeni tehničar

(za 1. razred šk.godine 2012./2013.)

Osnovni cilj nastavnog programa u zanimanju Prehrambeni tehničar je odgoj i obrazovanje učenika za rad voditelja i organizatora poslova primanja, rukovanja i uskladištenja sirovine, ambalaže i gotovih proizvoda. Učenik se osposobljava za samostalnog tehničara u kontrolno analitičkom laboratoriju i suradnika u razvojnim laboratorijima. Dovoljno je okrenuti se oko sebe i uočiti sve blagodati koje nam pruža Lijepa Naša te ih iskoristiti i plasirati na tržište (Božji eliksir-maslinovo ulje, vino, mliječni proizvodi itd.).

Obrazovanje je mnogostruko zamišljeno kako bi se omogućila što lakša i brža prilagodba uvjetima rada nove tehnologije ili poboljšanja postojeće.

Nakon završene srednje škole učenici mogu nastaviti daljnje školovanje na Prehrambeno – biotehnološkom, Agronomskom, Prirodoslovno-matematičkom i srodnim fakultetima. Također mogu tražiti zaposlenje u prehrambenoj industriji kao i otvoriti vlastiti obrt.

U slijedećim tablicama sadržan je nastavni plan za prehrambenog tehničara: Nastavni plan za zanimanje prehrambeni tehničar

Share This: