Kratkoročna obuka za sudionike projekta „Apprentice HUB“ u Firenci

U Firenci je od 18. do 21. veljače 2020. godine organiziran kratkoročni zajednički trening za sudionike projekta „Apprenticeship HUB“. Glavni cilj sastanka bio je osposobiti voditelje Centra za naukovanje (HUB –a) kako bi mogli pružati svoje usluge ustanovama za strukovni odgoj i obrazovanje u poljoprivredi te malim i srednjim poduzetnicima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Raspored obuke

Prvog dana obuke u jutarnjem terminu predstavljen je niz dobrih praksi naukovanja iz drugih zemalja, dok su u poslijepodnevnim satima sudionici posjetili vinariju Ruffino i na licu mjesta razgovarali o svojim iskustvima u naukovanju.

Sljedeća dva dana obuke bili su posvećena funkcioniranju Centra za naukovanje (HUB-a): izvedene su prezentacije modela Centra za naukovanje i operativnog priručnika, kao i niz grupnih aktivnosti u vezi prilagođavanja HUB-a nacionalnim okvirima. Posebna pažnja posvećena je elektroničkoj platformi i njezinoj uporabi jer je platforma u ovoj fazi projekta potpuno razvijena i spremna za upotrebu. Također, napravljen je niz grupnih aktivnosti kako bi se pronašao najbolji način za privlačenje ustanova za strukovni odgoj i obrazovanje, malih poljoprivrednih gospodarstava i drugih tvrtki, kao i učenika i studenata.

Posljednjeg dana obuke održan je kratki transnacionalni sastanak posvećen pregledu projektnih aktivnosti koje nas očekuju.

Trening se odvijao u prostorijama regije Toskana, a kratki odmor za kavu, kao i ručak prvog dana obuke pripremili su naučnici iz Istituto Enogastronomico Bettino Ricasoli Siena, kojima još jednom zahvaljujemo!

05/27/2020

 

Share This: