Naši mali gušti 2019.

U četvrtak, 17. listopada 2019. otvoreni su ovogodišnji “Naši mali gušti”, koja u izložbeno – komercijalnom tonu okuplja i promiče male proizvođače hrane, pića, delikatesa i suvenira iz Zadarske županije i drugih županija. Ove godine su održani 14. po redu “Naši mali gušti” na Trgu Petra Zoranića, u kojima je, već tradicionalno, sudjelovala i naša Škola sa svojim proizvodima i edukacijskim sadržajima. Izložba je trajala od 19. listopada 2019., gdje su građani imali priliku degustirati, pogledati i kupiti proizvode od sira, meda, vina, maslinovog ulja, ribljih prerađevina i sl.

Zbor PPVS Ožanić je otvorio izložbu, pod vodstvom nastavnika Ante Gospića, nakon čega je naša folklorna skupina pod vodstvom nastavnice Matilde Sindičić izvela tradicionalne plesove otoka Silbe, na opće veselje prisutnih. Osim naših prizvoda, posjetiteljima smo ponudili niz radionica u kojima mogu okušati svoje vještine. Nastavnice Višnja Sikirić i Željkica Aralica održale su radionicu izrade cvjetnih narukvica, a nastavnice Melita Ivanac i Zorka Kokić zainteresirale su prisutne s radionicom “Kraljevo novo ruho”.

U popodnevnim satima nastavnice Melita Ivanac i Anastazia Milardović vodile su radionicu za sve one koji vole sami izrađivati, pod nazivom “Zašto kupiti – napravi!”. Za sve zainteresirane za ekološku proizvodnju nastavnice Željka Kajmak i Valentina Prtenjača održale su poučnu radionicu pod nazivom “Biopreparati u ekološkoj proizvodnji”.

U petak, 18. listpoda 2019., nastavnice Matilda Sindičić i Ingrid Trninić ponudile su posjetiteljima zdrave palačinke, a nastavnice Linda Segarić i Katica Nekić vodile su radionicu “Slatko – hrskavo” i počastile prisutne s kroštulama.

Kako su izgledali ovogodišnji “Naši mali gušti” možete pogledati u galeriji fotografija i na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/ppvsozanic/

10/23/2019

Share This: