- Rezultati natječaja: ERASMUS+ “Know for Tomorrow”
- Održana početna konferencija projekta “Know for Tomorrow”
- Poziv na na početnu konferenciju projekta “Novim znanjima za zdravije sutra”
- NATJEČAJ: ERASMUS+ Know for Tomorrow
- Portugal 2017.
- Završna konfefencija projekta A.V.A.T.A.R.
- Uživo iz Portugala
- Putovanje u Portugal
Kontakt
- Tel: +385 23 316 044
- Tel: +385 23 315 668
- Fax: +385 23 316 044
- tajnistvo@ppvs-ozanic.hr
- racunovodstvo@ppvs-ozanic.hr
- psiholog@ppvs-ozanic.hr
- ravnateljica@ppvs-ozanic.hr
- voditelj@ppvs-ozanic.hr
- knjiznica@ppvs-ozanic.hr
- skola@ppvs-ozanic.hr
Korisni linkovi
Obavijest o početku nastave
U ponedjeljak, 3. rujna 2018. započet će nastava prema rasporedu:
1. smjena – 8,00 sati: prehrana, veterina
2. smjena – 12,00 sati: poljoprivreda, veterina
Detaljan raspored početka nastave po odjelima možete preuzeti ovdje: Početak web 2018.
08/28/2018
Informacije za učenike
Kalendar 2019./2020.
Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.
Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.
Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim na nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.
Proljetni odmor učenika počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.
Napomena: U KALENDARU POGLEDATI 4. VARIJANTU
Škrinjica zdravlja
VODIČ ZA ZDRAVU PREHRANU
- VOĆE I POVRĆE – 5 serviranja voća i povrća svakodnevno
- KRUH I ZAMJENE– birajte cjelovite žitarice s više vlakana
- MAHUNARKE, RIBA, MESO, JAJA – više mahunarki, 2x ribe tjedno, manje crvenog mesa
- MLIJEKO I ZAMJENE – birajte mliječne proizvode s manje masti i šećera
- ULJA I MASTI – birajte nezasićene izvore, u manjim količinama
VODA: pijte 6-8 čaša dnevno i ograničite unos voćnih sokova
NAPOMENA: Slatkiše i grickalice konzumirajte rijetko, u malim količinama
PREHRANA KOD DIJABETESA:
Riječ je o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani, prilagođenoj potrebama, mogućnostima i navikama oboljelih.
Osnovna načela dijabetičke prehrane su:
- kontrolirani energetski unos hrane
- osigurati optimalan unos makronutrijenata – ugljikohidrati: 45 – 60 % energetskog unosa – bjelančevine: 12 – 20 % energetskog unosa – masti: do 35 % energetskog unosa
- uzimati 5 do 6 manjih obroka dnevno
- osigurati raznovrsnost i uravnoteženost namirnica
- preferirati složene ugljikohidrate (škrob), dijetna vlakna, biljne masnoće, cjelovite namirnice, dosta svježeg povrća i voća
- isključiti koncentrirane ugljikohidrate, životinjske masnoće, rafinirane namirnice, alkohol
- težiti idealnoj tjelesnoj težini
- redovita i primjerena tjelesna aktivnost