Uspješno održana 1. Školska amaterska revija pasa

U petak 1. lipnja 2018., u 17,00 sati, ispred naše škole održana je 1. Školska amaterska revija pasa mješanaca. Učenici i profesori veterinarskog smjera PPVS Ožanić i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, u suradnji s azilima Zadar i Privlaka, organizirali su Reviju u svrhu podizanja svijesti javnosti o brizi, zaštiti i pravima kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Isto tako, to je ujedno bila i prilika pokazati neke od pasa iz spomenutih azila, koji čekaju udomljenje.

Natjecatelji su počeli stizati već oko 16,30 sati, kako su i obaviješteni, a i kako bi njihov prijem bio obavljen na vrijeme. Od sveukupno 44 prijavljena psa, svega se 2 natjecatelja nisu pojavila, a slobodna mjesta su iskorištena za prijave na licu mjesta.  Žiri je bio podijeljen u dva tima, prema parnim i neparnim natjecateljskim brojevima, a činili su ga: Ivana Marić, Luka Paleka, Lucia Marnika, Josip Bobanović, Renata Čačić, Jelena Katarina Kovačević, Anđela Klapan i Ante Mijić, zajedno s profesorima Alenkom Kovačem i Majom Žunić. Ocjenjivali su pse po općim kriterijima, neovisno o dobi ili veličini, u obje kategorije, “Njuška godine” i “Miss i Mister azila”.

Voditelji programa bili su Ana Antunović, Rozalija Demo i Kristijan Perković, a autor profesorica Sanja Mrkić. Revija je počela u 17,00 sati, pozdravnim govorom naše ravnateljice Jelene Gulan koja je istaknula kako su zapravo svi prisutni danas pobjednici jer sudjeluju u nečem što se događa prvi put u Zadru.

Zadrugari naše UZ “Vridne ruke” prodavali su svoje proizvode, zajedno s ručno šivanim vrećicama veterinarskog smjera, a prikupljena sredstva bit će donirana azilima za njihove potrebe. Za vrijeme čekanja konačne odluke, prisutne je svojom solo izvedbom zabavila i oduševila maturantica Dora Smolić.

Nakon gotovo dva sata programa, proglašeni su pobjednici u obje kategorije. Za “Miss azila” odabrana je mješanka Lili iz azila u Zadru, dok je titulu “Mister azila” osvojio mladi mješanac iz azila Privlaka. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije omogućila je nagradu za tu kategoriju, veću količinu hrane za pse koja je azilima uvijek neophodna. U kategoriji “Njuška godine” 3. mjesto osvojila mješanka Bea, vlasnice Tatjane Ninković, 2. mjesto pripalo je mješancu Marleyu, koji je zajedno sa svojim vlasnikom Lovrom Lovrinovom,  iznenadio sve prisutne izvođenjem trikova na pozornici. Za “Njušku godine 2018.” odabran je mješanac Harley, čija ga je vlasnica Tea Božin udomila prije godinu dana iz azila u Zadru. Glavni sponzor nagrada je bio T. O. Pet Club, koji je omogućio izdašne nagrade u poklon. bon iznosima od 1000,00 kn, 700,00 kn i 500,00 kn, te poklon vrećice za sve natjecatelje.  Uz to, Hrvatski kinološki savez pobjedniku je darovao godišnju pretplatu na časopis “Moj pas”.

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali u organizaciji, Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije na njihovoj nesebičnoj potpori, azilima na suradnji, sponzorima na odazivu i svim natjecateljima i posjetiteljima koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali Reviju i svrhu zbog koje je održana.

Više fotografija s Revije možete pogledati na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ppvsozanic/?hc_ref=ARTd6jf4uFMcKdKxgtbpR7a2VlEtlQvEN6e8TNieny-qtFoxLe8fg_lbBr2wyxeKMqE&fref=nf

06/05/2018

 

 

Share This: