WorldSkills Croatia 2023. – tri domaćinstva i dvije srebrne medalje

U periodu od 10. do 12. svibnja 2023. godine održano je državno natjecanje učenika strukovnih škola WordSkills Croatia. Kao i prethodnih godina, natjecanje je održano na Zagrebačkom velesajmu i u tri dana trajanja posjetitelji imaju priliku vidjeti oko 400 najboljih učenika svojih struka kako se natječu u 46 različitih disciplina. Na natjecanju je sudjelovalo preko 200 strukovnih škola iz cijele Hrvatske, a natjecanje je posjetilo više tisuća posjetitelja.

Domaćini u tri discipline

Od osnutka ovog natjecanja 2019. godine, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića sudjeluje svake godine u natjecateljskom i organizacijskom dijelu. Dosad je naša škola bila domaćin u dvije discipline, Agro i Cvjećarstvo, a od ove godine i u disciplini Veterina.

U organizacijskom dijelu su sudjelovali nastavnici Valentina Prtenjača, Željkica Aralica, Ante Gospić, Višnja Sikirić, Silvija Jusup, Filip Mandičić, Sayonara Mršić, Marijana Božina, Branka Morović, Anamarija Tokić, Vesna Milanja i ravnateljica Jelena Gulan. Ove su godine sudjelovali i učenici volonteri Dominik Turić, Jure Božić, Marcela Lemić i Leonarda Pedisić, koji su bili pomoć u domaćinstvima za discipline Cvjećarstvo i Veterina.

Osim organizacijskog dijela, naše nastavnice Melita Ivanac, Melita Puhov i Katica Nekić su sudjelovale kao članovi prosudbenog povjerenstva za disciplinu Nutri- vita.

Dvije srebrne medalje

Što se tiče natjecateljskog dijela natjecanja, Škola je sudjelovala u četiri discipline: Agro, Pekarstvo, Veterina i Nutri- vita. Nutri- vita disciplina je nova i tek je od ove godine u sklopu ovog natjecanja. U tri dana trajanja natjecanja svi natjecatelji su imali zadatke raspoređene prema modulima te su se natjecali čitav dan, izuzev zadnjeg dana završnog zadatka. Rezultati:

Disciplina AGRO: Viktorija Zrilić (4.a), mentor Petar Matak – 8. mjesto
Disciplina NUTRI- VITA: Iva Luković i Ena Vitaljić (obje 4.b), mentorica Matilda Sindičić – 2. mjesto
Disciplina VETERINA: Lara Bačić (4.c), mentor Alenko Kovač – 6. mijesto
Disciplina PEKARSTVO: Leandro Ukaj (3.e), mentor Miro Sorić – 2. mjesto
Naša škola je ovim rezultatima nastavila tradiciju osvajanja medalja u disciplini Pekarstvo te su naši učenici i njihovi mentori do sad osvojili tri srebrne i jednu zlatnu medalju otkako je natjecanja. Za nastavnika mentora Miru Sorića ovo je druga srebrna medalja, a učenik Leandro je imao izvrstan nastup te su ga samo male razlike dijelile od prvog mjesta. Isto tako, velik uspjeh su postigle i učenice Iva i Ena, zajedno s mentoricom Matildom Sindičić u novoj disciplini Nutri- vita. Pokazale su kvalitetu pripreme i sigurnost stručnog znanja u svom području te osvojile prvu medalju za Školu u ovoj disciplini.
Zahvaljujemo Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, organizaciji WorldSkills Croatia 2023., svim članovima organizacije domaćinstava, članovima povjerenstva, a posebno našim mentorima i njihovim učenicima na ovim iznimnim postignućima.
Više o ovom događanju možete pogledati na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/ppvsozanic
05/17/2023

Share This: