Županijsko stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika u gimnazijama i strukovnim školama

Županijsko stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika u gimnazijama i strukovnim školama održalo se 26. siječnja 2017. u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.

Teme predavanja: 1. Dr. sc. Snježana Zrinjan: Kiklop na državnoj maturi

  1. Ivana Pandžić, prof.: Eksperimentalni program u nastavi hrvatskoga jezika

Dr. sc. Snježana Zrinjan, profesorica hrvatskoga jezika u Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi u Zagrebu, autorica je značajnog broja udžbenika iz jezika i čitanki iz književnosti koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Velikim iskustvom stečenim empirijskim istraživanjem učeničke recepcije književnih djela i motiviranosti profesora za izvanprogramske sadržaje, povela je sudionike skupa u svijet modernog romana Kiklop Ranka Marinkovića.

Ivana Pandžić, profesorica hrvatskoga jezika u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru govorila je o iskustvu rada po programu strukovnog kurikula u eksperimentalnoj provedbi. Najprije se osvrnula na reformsku ulogu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i ishode učenja nastavnog programa za hrvatski jezik. Na primjeru izvedbenog plana i programa za drugi razred, autorica je prikazala programske sadržaje.

Viša savjetnica mr. sc. Jasna Pandžić zahvalila je predavačicama na podrobnim i iscrpnim predavanjima u ime svih sudionika.

 

Share This: